paviljoen04
HET PAVILJOEN VAN DE BOSHALTE VERBINDT HET HELE JAAR DOOR

HET VERHAAL VAN HET PAVILJOEN

De Boshalte heeft altijd alleen een terras gehad. Daardoor zijn we seizoensgebonden geweest en was het ‘s winters moeilijk ( maar wel wenselijk) voor ons om open te blijven en onze gasten het hele jaar door ten dienste te kunnen zijn. Terwijl juist in de donkere maanden het zo belangrijk is om een plek te kunnen bieden van saamhorigheid, een plek waar iedereen welkom is. Daarbij bleek de Boshalte als leer- werkbedrijf beter te kunnen functioneren met een binnen-ruimte. Om er het hele jaar door voor onze doelgroepen met alle activiteiten te kunnen zijn bleek een winterruimte noodzakelijk. Er is van alles in gang gezet om dit mogelijk te maken, zoals een enquête vanuit buurtbewoners die De Boshalte een warm hart toedragen. We kunnen nu met trots zeggen dat het winterpaviljoen er staat! Lees hier het verhaal.

Het verhaal

Na bijna zes jaar was eindelijk de vergunning rond voor een winterruimte. Nu nog het ontwerp. Al gauw kwam ontwerper Luuk Vlamings op ons pad. Hij ging aan de slag voor een passend ontwerp dat aansluit op de huidige kiosk. Terwijl Luuk hard bezig was met het ontwerpen en bouwen van het paviljoen, kwam er hulp uit onverwachte hoek. Een vaste gast had voor ons een tijdelijke ruimte geregeld die ons aangeboden werd door EventRent. Fantastisch hoe betrokken mensen zijn en hoe ze met ons meedenken. We noemden de tijdelijke ruimte Shelly de Shelter. Daar zijn we begonnen met het organiseren van ons divers assortiment aan activiteiten, workshops en voorstellingen waarbij ontmoetingen, saamhorigheid en inclusiviteit centraal staan. Na maanden bouwen was het paviljoen af en klaar om opgebouwd te worden. In de week van 3 februari 2020 zijn Luuk en zijn team op het achterterras bezig geweest het paviljoen op te bouwen en op zondag 9 februari gingen de deuren voor het eerst open. Wauw! Wat zijn wij trots! Het is mooier geworden dan we hadden kunnen dromen! Het ontwerp past zo mooi in de omgeving, alsof het er altijd al heeft gestaan. Vanaf het eerste moment dat de deuren geopend waren voelen onze gasten zich er thuis. Nu zijn we een echte huiskamer! En kunnen we weer verder gaan met het organiseren van allerlei activiteiten waarbij we mensen samenbrengen. Nu kan iedereen, en speciaal de kwetsbare groepen in de samenleving, elkaar ‘s zomers én ‘s winters ontmoeten. Wij zorgen voor koffie, een praatje en een gevarieerd activiteitenaanbod. Iedereen is welkom in ‘Joentje van Pavel’, ons winterpaviljoen. Het belang van het paviljoen werd onderschreven door Stadsdeel Zuid, Gemeente Amstelveen en het beheer van het Amsterdamse bos. Het resulteerde in een tweejarig project met de titel: “Winteractiviteiten in het paviljoen van De Boshalte”. Na de pilot van twee jaar heeft het beheer van het Amsterdamse Bos erin toegestemd het paviljoen met nog twee jaar te verlengen en hoeft het in de zomer niet worden weggehaald. Hier zijn we ontzettend dankbaar voor en we merken nu al hoe van nut het paviljoen voor veel mensen is. Zowel voor het doen van onze activiteiten als voor verjaardagsfeestjes, als voor kopjes koffie, als voor vergaderingen.

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van:
10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van: 10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media