De Boshalte werkt aan een veilige en inclusieve wereld waar iedereen zich gezien en thuis voelt

WAAROM LEREND WERKEN BIJ DE BOSHALTE?

Waarin De Boshalte zich onderscheidt van vergelijkbare sociale ondernemingen is kort toe te lichten in onderstaande:

  1. Inclusiviteit: een groot scala aan verschillende doelgroepen. Wij zien intrinsieke waarde van inclusiviteit en impactvolle neveneffecten: een veilige werksfeer, het leren omgaan met mensen die anders zijn dan jijzelf en de relativering van de individuele problematiek. Ook zorgt dit voor laagdrempelig, oprecht contact met de gasten die vaak zelf ook kampen met hun draai vinden in de maatschappij.
  2. GGZ-specialisme van de directeur en de vaardigheden van het team zorgen voor specifiek maatwerk en begeleiding zodat iedereen op zijn/haar/hen eigen manier kan groeien.
  3. Door de locatie heeft De Boshalte een buurt- en ontmoetingsfunctie tussen verschillende lagen van de samenleving. De omliggende wijk bevat veel ongeziene armoede en eenzaamheid, veel mensen die juist in (grote) welvaart leven en de omgeving is door Het Amsterdamse Bos een toevluchtsoord van Amsterdam. De sociale onderneming functioneert als de lijm tussen verschillende lagen van de samenleving en vervult een belangrijk sociaal-economisch verzorgende rol.
  4. De diversiteit aan leermodules die De Boshalte aanbiedt. Nergens in de directe omgeving is er een leer- en werkomgeving waar professionele begeleiding op het gebied van horeca, fietsverhuur, fietsreparatie, buurtgerichtheid en hospitality zo hand in hand gaan.
  5. Het community gevoel dat de Boshalte weet te creëren. De Boshalte wordt door velen een oase, buurthuis of kerk genoemd. Gijs de Swarte schreef erover in Het Parool: “Noem het een sociaal focuspunt voor de buurt of Ruigoord 2.0.”

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van:
10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van: 10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media