De Boshalte werkt aan een veilige en inclusieve wereld waar iedereen zich gezien en thuis voelt

WAT IS DE BOSHALTE profi-leer?

De Boshalte Profi-Leer is de werk- en leeromgeving die De Boshalte is. Dit werken en leren vindt plaats in de Horeca, De Stichting, de fietsverhuur en fietsenmakerij. Sinds 2019 is De Boshalte een erkend leerbedrijf met het keurmerk van “Erkende Leeromgeving en Sociale Firma”. De onderneming betrekt mensen met afstand tot de samenleving door middel van arbeid en verschillende leermodules. Ze faciliteert een leer- en werkplek waar iedereen met geduld, aandacht en professionaliteit wordt begeleid en op persoonlijk vlak wordt ondersteund en kan groeien op de manier die bij diegene past. Directeur Stefanie Caton is van oorsprong professioneel GGZ-therapeut en bedrijfsleider, Koos van den Hooven, is professioneel kok. Het gehele professionele team wordt onderwezen in het ondersteunen en het begeleiden van het leerproces van de deelnemers. 

Deze deelnemers (voornamelijk jongeren) komen uit alle lagen van de samenleving: er zijn mensen vanuit de WMO, Wajongers, statushouders, WLZ, Participatiewet, mensen met een hoge opleiding die vrijwilligerswerk willen doen, buurtbewoners, stagiairs (uit speciaal onderwijs), mensen die een dagbesteding nodig hebben, LHBTQI’ers, (ex-)softdrugsverslaafden, enz enz. Er is een sterk en veilig netwerk binnen de organisatie, en zijn de banden met welzijns- en hulporganisaties zoals Dynamo, Level, UWV, WSP, HVO Querido en GGZ InGeest erg goed. 

Omdat De Boshalte zo’n unieke sociale onderneming is en zij door haar bedrijvigheid is opgevallen, verschijnt ze vaak in de media (zoals meermaals in wijkkranten en dit artikel in Het Parool). De Boshalte is meermaals genomineerd voor de Omarmprijs en de Zonnehuispenning, en de directeur heeft een Heldenspeld mogen ontvangen van Gemeente Amsterdam. Ook heeft het UWV twee mooie minidocumentaires over De Boshalte gemaakt (hier en hier te bekijken).

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van:
10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van: 10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media