De grootste bedrijvigheden waar Stichting De Boshalte op focust zijn grofweg onder te verdelen in twee punten:

  • Buurtbewoners (senioren, mensen met een kleine portemonnee) een plek bieden waar ze
    zich thuis voelen en kunnen ont-moeten.

Voor (onder andere) deze mensen organiseren we diverse, toegankelijke activiteiten en projecten. Wij bereiken binnen deze categorie per jaar zo’n 500 mensen, waarvan 200 intensief.

  • Betrekken van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en de maatschappij.

Sinds 2019 is De Boshalte een erkend leerbedrijf met het keurmerk van “Erkende Leeromgeving en Sociale Firma”.
De onderneming betrekt mensen met afstand tot de samenleving door middel van arbeid. Ze faciliteert een leer- en werkplek waar iedereen met geduld, aandacht en professionaliteit wordt begeleid en op persoonlijk vlak wordt ondersteund en kan groeien op de manier die bij diegene past.
Directeur Stefanie Caton is van oorsprong professioneel GGZ-medewerker en de bedrijfsleider, Koos van den Hooven, is professioneel kok. Het gehele professionele team wordt onderwezen in het ondersteunen en het begeleiden van het leerproces van de deelnemers.

Deze deelnemers (voornamelijk jongeren) komen van alle lagen van de samenleving: er zijn mensen vanuit de WMO, Wajongers, statushouders, WLZ, Participatiewet, mensen met een hoge opleiding die vrijwilligerswerk willen doen, buurtbewoners, stagiairs (uit speciaal onderwijs), mensen die een dagbesteding nodig hebben, LHBTQI’ers, (ex-)softdrugsverslaafden, enz enz. Er is een sterk en veilig netwerk binnen de organisatie, en zijn de banden met welzijns- en hulporganisaties zoals Dynamo, Level, UWV, WSP, HVO Querido en GGZ InGeest erg goed.

Waarin De Boshalte zich onderscheidt ten opzichte van andere sociale ondernemingen is kort toe te lichten in onderstaande:

  1. Inclusiviteit: een groot scala aan verschillende doelgroepen. Wij zien intrinsieke waarde van inclusiviteit en impactvolle neveneffecten: een veilige werksfeer, het leren omgaan met mensen die anders zijn dan jijzelf en de relativering van de individuele problematiek. Ook zorgt dit voor laagdrempelig, oprecht contact met de gasten die vaak zelf ook kampen met hun draai vinden in de maatschappij.
  2. GGZ-specialisme van de directeur en de vaardigheden van het team zorgen voor specifiek maatwerk en begeleiding.
  3. GGZ-specialisme van de directeur zorgt ook voor laagdrempelige geestelijke verzorging en het bieden van zingeving aan bewoners uit de buurt die vereenzamen/vereenzaamd zijn of niet hun draai vinden in de maatschappij
  4. Door de locatie heeft De Boshalte een buurt- en ontmoetingsfunctie tussen verschillende lagen van de samenleving. De omliggende wijk bevat veel ongeziene armoede en eenzaamheid, veel mensen die juist in (grote) welvaart leven en de omgeving is door Het Amsterdamse Bos een toevluchtsoord van Amsterdam. De sociale onderneming functioneert als de lijm tussen verschillende lagen van de samenleving en vervult een belangrijk sociaal-economisch verzorgende rol.
  5. De diversiteit aan leermodules die De Boshalte aanbiedt. Nergens in de directe omgeving is er een leer- en werkomgeving waar professionele begeleiding op het gebied van horeca, fietsverhuur, fietsreparatie, buurt-gerichtheid en hospitality zo hand in hand gaan.
  6. Het community gevoel dat de Boshalte weet te creëren. De Boshalte wordt door velen een oase, buurthuis of kerk voor ongelovigen genoemd. Gijs de Swarte schreef erover in Het Parool: “Noem het een sociaal focuspunt voor de buurt of Ruigoord 2.0.” Omdat De Boshalte zo’n unieke sociale onderneming is en zij door haar bedrijvigheid is opgevallen, komt ze vaak in de media terecht (zoals meermaals in wijkkranten en dit artikel in Het Parool), is het meermaals genomineerd voor de Omarmprijs en de Zonnehuispenning, heeft de directeur een Heldenspeld mogen ontvangen van Gemeente Amsterdam en heeft het UWV twee mooie minidocumentaires over De Boshalte gemaakt (hier en hier te bekijken).

Omdat De Boshalte zo’n unieke sociale onderneming is en zij door haar bedrijvigheid is opgevallen, komt ze vaak in de media terecht (zoals meermaals in wijkkranten en dit artikel in Het Parool), is het meermaals genomineerd voor de Omarmprijs en de Zonnehuispenning, heeft de directeur een Heldenspeld mogen ontvangen van Gemeente Amsterdam en heeft het UWV twee mooie minidocumentaires over De Boshalte gemaakt (hier en hier te bekijken).

Iedereen verdient een plek in de maatschappij.
Wij staan voor inclusiviteit.
WIJ BIEDEN EEN VIELIGE PLEK
Wij geven oprechte aandacht.

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van:
10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media

de Boshalte nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Boshalte?

openingstijden

Dagelijks geopend
van: 10:00 tot 18:00 uur.

Volg ons op Social Media